Frukt

Att odla och skörda din egen frukt är inte längre privilegiet för husägare på landsbygden med en solig trädgård. Urbana trädgårdsmästare kan också utveckla sin egen fruktskörd i sin lägenhet med belysning och ett anpassat rum. Men stadsbor har till och med fördelen att kunna odla alla typer av frukt under hela året utan att oroa sig för årstiderna! Att äta färsk frukt som skördas i hans hem, ekologiska frukter utan bekämpningsmedel och därmed spara pengar och förbättra hans livsstil och hälsa är nu till hands.

Fruktodling inomhus under trädgårdsbelysning:

Precis som att odla grönsaker inomhus, är det storleken på ditt odlingsutrymme, eller din odlingslåda, som begränsar eller inte valmöjligheterna för de frukter som kan odlas inomhus. För i det absoluta, i teorin, kan vi alla växa inomhus med trädgårdsbelysning. Vi tänker naturligtvis äpplen, kumquats, avokado, björnbär, blåbär, granatäpple, körsbär, fikon, päron, etc. Men också frukt som melon, jordgubbar eller andra växter som humle, aloe vera, te, örtte eller quinoa som kan odlas inomhus.

Kan vi odla tropiska frukter hemma?

Svaret är ja! Och det är till och med en oroande lätthet utan att leva i ett tropiskt klimat. Således kommer du inte längre att ha några problem med att odla inomhus olika tropiska frukter som bananer, ananas, papayor, guava, mango, dragonfrukter, kiwi, ingefära, dadlar etc. med en bra growbox och LED-trädgårdslampa.

Tropisk fruktkultur

Timelapse av jordgubbar under LED

Jämför artiklar
  • totalt (0)
Jämför
0